Beyin Farkındalığı Haftası

Etkinlik Tarihi: 04 Mart 2015 10:46

Beyin Farkındalığı Haftası (Brain Awareness Week-BAW) beynin fonksiyonları, beyin sağlığı, beyin araştırmalarının yararları ve ilerlemeleri hakkında toplumda farkındalık oluşturmak ve geliştirmek amacıyla oluşturulmuş uluslararası bir kampanyadır. Her yıl Mart ayında eş-zamanlı olarak çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bu uluslararası bilinçlendirme çalışmalarına üniversiteler, hastaneler, hasta grupları, okullar ve çeşitli dernekler olmak üzere dünyanın her tarafından destek verilmektedir. “The Dana Alliance for Brain Initiatives-DABI” ve “The European Dana Alliance for the Brain-EDAB” tarafından kurulan ve koordine edilen Beyin Farkındalığı Haftası, toplumun her kesiminden çeşitli yaş gruplarını eğitmek, bilinçlendirmek amacıyla yenilikçi ve yaratıcı çeşitli etkinliklerle 1996 yılından beri tüm dünyada düzenlenmektedir.

Üniversitemizde Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve aynı zamanda DABI ve EDAB üyesi Prof. Dr. Ferhan ESEN önderliğinde 1999 yılında ilk kez ESOGÜ Çocuk Yuvasında düzenlenen bir etkinlik ile başlayan “Beyin Farkındalığı Haftası” 16 yıldır sevgi ve özveriyle sürmektedir.

Bu yıl Üniversitemiz 3 Mart 2015 tarihinde İç Hastalıkları, Nöroloji, Halk Sağlığı, Psikiyatri ve Biyofizik Anabilim Dalları’ nın desteğiyle Beyin Farkındalığı Haftası Anketi düzenlenmiş ve bu anket ile hastanemize başvuran hastaların bir gün süreyle” Beyin Farkındalığı Haftası ve Beyin Sağlığı” konusuna dikkatleri çekilmek istenmiştir.

Mart ayı boyunca düzenlenecek çeşitli etkinliklerle beyin sağlığını korumanın yaşam tarzımız ve beslenmemize dikkat ederek mümkün olabileceğini, yaşlanmanın doğal bir süreç olmasına rağmen Depresyon-Demans-Alzheimer kavramlarının erken fark edildiğinde destek ve tedavi ile birlikte hayat kalitesinin arttırabileceğini vurgulayacağız.

“Beyin Farkındalığı Haftası” çalışmalarına Fakültemiz Anatomi, Biyofizik, Farmakoloji, Fizyoloji, Nöroloji, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalları, Çocuk Nörolojisi ile Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bilim Dalları katkı vermektedir.

Tüm Eskişehirlileri 5 Mart 2015 tarihinde saat 09.30’da Necla Özdemir Konferans Salonu’nda düzenlenecek olan konferanslara davet etmektedir.

İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Pınar YILDIZ

Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Didem ARSLANTAŞ

Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Demet ÖZBABALIK ADAPINAR

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çınar YENİLMEZ